homebiografiestudioaudio-samplescontact

Biografie

Mijn roots stammen uit West- en Midden Nederland (Leiden / Hilversum) Toen ik 11 jaar was wilde ik altijd al graag lezen en voorlezen. Op die leeftijd nam ik met een bandrecorder regelmatig mijn stem op.
educatiefhardsellinformatiefneutraalwarmzakelijk


Radio
Op 17-jarige leeftijd kreeg ik de kans om wekelijks een eigen radio-programma te presenteren bij Radio Royaal in BelgiŽ (Achel). Daarnaast presenteerde ik programma's voor de Belgische zender Radio Contact en Kempenland FM Aalst (NL) en was ik Voice-Over bij Woon TVBrabant. Op 18-jarige leeftijd sprak ik mijn allereerste radiocommercial in bij Artisonic Studio in Nuenen. Daarna volgde al snel Pors Studio in Geldrop. Later maakte ik nog programma's voor de Belgische zender Radio Digitaal, Omroep Centraal Gemert, Hot Radio Valkenswaard, Polderpop Radio Veldhoven, Mistral Radio Geldrop en Decibel Nuenen.

Voice-over
In 1996 besloot ik mij te specialiseren in het inspreken van commercials. In 1997 maakte ik mijn eigen website. Daarmee was ik de eerste Voice-Over die zijn stem aanbood via internet. Ondertussen sprak ik teksten in bij reguliere studio's. In 2002 bouwde ik mijn eigen spreekcel aan huis. Daamee kon ik opdrachtgevers nog sneller van dienst zijn. Een jaar later werd ik gevraagd als vaste stem van Locotoco een dagelijks homeshopping-programma dat werd uitgezonden op SBS6 en RTL5. Het jaar daarop sprak ik ook in voor de thuiswinkel aanbieders Euro TV en Life direct bij RTL4 en RTL5. Van 2005 tot 2007 was ik de vaste stem van de (sms)belspelletjes bij Talpa TV en StationVoice.

Veelzijdig
Van de regionale zender Plus FM / Glow FM was ik vanaf 2006 de vaste stem van een custom made jinglepakket. In het najaar van 2008 werd ik gevraagd om de dertien wekelijkse RTL4 afleveringen van Gameville (een programma samen met Corine Boon) te voorzien van het Voice-Overwerk.

Meer
Regelmatig spreek ik voor SBS6 Sport en RTL Nederland billboardings in en voorzie ik nog diverse programma's van Voice-Overwerk. Ik spreek niet alleen in voor (landelijke) radio en televisie maar ook voor ondermeer presentaties, video, internet en telefonie.

Advies
Naast mijn professionele Voice-Overwerk ben ik ook medewerker bij Studio040 en oprichter van 'Talent Station' Glow FM in 2006 (inmiddels het opleidingsstation voor jong talent van het Zuiden), grafisch vormgever en media adviseur van zowel digitale- als gedrukte media.hometarievenproducties
biografieleveringsvoorwaardenwebclips
studiodemoreadveel-gestelde-vragen
audio-samplesportfoliomeer
contactreclamewerksitemap