homebiografiestudioaudio-samplescontact

Radio

Soms heeft een begrip wat uitleg nodig. In deze rubriek lees je de uitgebreide omschrijvingen van producties waarin de Voice-Over een belangrijke rol speelt.
educatiefhardsellinformatiefneutraalwarmzakelijk
Dialoog
Een dialoog is een gesproken tekst die verschillende Voice-Overs en/of Stemacteurs tegen elkaar uitspreken. In de regel is een dialoog verrijkend, omdat men van de ander iets leert of omdat er de tijd is genomen goed naar elkaar te luisteren. Het is een doorgedreven vorm van actief luisteren.
Dialoog

Donut
Een donut is een radiocommercial die begint met een gezongen gedeelte. Dan volgt er een gesproken gedeelte door de Voice-Over. Uiteindelijk wordt afgesloten met een gezongen gedeelte. Het gezongen gedeelte is altijd hetzelfde. Het gesproken gedeelte van de voice-over kan variëren.
Donut

Monoloog
Een monoloog is alleenspraak, een lange onafgebroken tekst uitgesproken door één Voice-Over of Stemacteur. Het is het tegengestelde van een dialoog. De Voice-Over spreekt zijn gedachten hardop uit. Belangrijk is dat het inlevingsvermogen van de Voice-Over groot is.
Monoloog

Pay-off / Baseline
Een pay-off of baseline is een commercialtekst die veel lijkt op een reminder, echter wordt deze direct na de commercial geplaatst. Vaak is dit de slogan of leus van een product die door de Voice-Over is ingesproken. Een pay-off wordt gebruikt om kort en bondig te communiceren waar het merk voor staat.
Pay-off

hometarievenproducties
biografieleveringsvoorwaardenwebclips
studiodemoreadveel-gestelde-vragen
audio-samplesportfoliomeer
contactreclamewerksitemap