terug naar start pagina - back to homepage

Genealogie van het geslacht PerquinJohannes Stephanus Perquin

Johannes Stephanus is de zoon van "Stephanus Perkins en Catharina Wolfs"'. Op 19 april 1693 is hij in Alphen (N.B.) gedoopt. Evenals zijn vader werkt hij in de leerlooierij in Vught. Op 14 november 1717 huwt hij in Vught met Anna Maria Verhaghen, geboren in Horst. Uit het huwelijk zijn tussen 1718 en 1728 in Vught drie zonen en twee dochters geboren.
Na de dood van zijn eerste vrouw huwt Johannes op 28 januari 1731 voor de tweede maal met Johanna van Boxtel, de weduwe van Jacob van de Zande. Uit dat huwelijk heeft zij twee kinderen. Voorafgaand aan dit huwelijk wordt op 24 januari van beiden een staat van inventaris opgemaakt. In de staat van Johannes worden alle vijf kinderen uit zijn eerste huwelijk genoemd. De staat van de inventaris van Jenneke Frank van Boxtel wordt opgemaakt ten behoeve van haar kinderen, Pieternella en Johannes van de Zande. Verkocht worden o.a. paard, beesten en kalveren. De twee kinderen, Jacobus en Anne Maria, uit dit tweede huwelijk van Johannes Stephanus hebben waarschijnlijk maar kort geleefd. Kort na de geboorte van het tweede kind is ook zijn tweede vrouw gestorven.
Op 22 augustus 1734 hertrouwt Johannes Stephanus met Alegonda van Os. Uit een gerechtelijk document van 11 november 1734 blijkt dat Johannes in die tijd kerkmeester is. Het derde huwelijk is van korte duur en kinderloos.
Op 2 september 1736 trouwt Johannes voor de vierde keer, ditmaal met Aldegonda de Loos. Uit dit huwelijk is op 29 juni 1737 zijn dochter Petronella geboren. Deze dochter Petronella huwt met Henricus Scyvin of Schijvens, schepen van de heerlijkheid Vught.
Het noodlot blijft Johannes achtervolgen. Op 23 mei 1739 overlijdt ook Aldegonda.
Op 26 januari 1744 huwt Johannes voor de vijfde keer. Nu met, de ongeveer een en twintig jaar jongere, Agnetis Jonghs. Uit de verklaring van "Jan Perkin, laatst weduwnaar van Allegonda de Loos", op 25 januari 1744, blijkt dat hij geen goederen bezit om inventaris op te maken voor zijn dochter Petronella. Tussen 1744 en 1756 zijn in Vught uit dit huwelijk nog zes kinderen geboren. Bij de doop op 2 juli 1744 van Matthias, het eerste kind uit dit huwelijk zijn "Matthias Perkin en Catharina Jonghs" getuigen. Op 16 april 1785 gaan in Vught in ondertrouw "Anna Maria Catharina Perkin en Lambertus van Vucht, weduwnaar van Anneke Klave uit Vlijmen". Anna baart tussen oktober 1785 en november 1793 zes kinderen. Na het overlijden van Anna gaat Lambertus, "weduwnaar van Anna Perkin", op 14 januari 1797 in ondertrouw met Pieternella van Vloot.
Op 17 maart 1763 verdrinkt Johannes Stephanus op bijna zeventigjarige leeftijd in een sloot te Helvoirt. Op 17 maart 1763 wordt hij te Vught-Cromvoirt begraven.


naar top van pagina - to top of page

© Uit deze homepage mogen geen gegevens worden overgenomen voor commerciŽle doeleinden.terug naar vorige pagina


>