terug naar start pagina - back to homepage

Genealogie van het geslacht PerquinStephanus Perquin

Stephanus huwt in 1792 in Nistelrode met Elisabeth Lucia Raymakers, geboren te Heesch, dochter van Nicolaas Raymakers en Catharina Christophorus Kuypers. Zij woonden in Dinther en St. Oedenrode. Het beroep van Stephanus is haammaker (een haam is een leren raamvormig halsjuk voor trekdieren). Zijn drie zonen Nicolaas, Walterus en Johannes vestigen zich tussen 1827 en 1837 in Voorburg. De vierde en op een na de oudste zoon, Adrianus, vestigt zich in 1828 in Vlaardingen en omstreeks 1832 in Schiedam.
Van de vier dochters uit het huwelijk van Stephanus is weinig bekend. De jongste dochter van Stephanus, Henrica, is gehuwd met Joannes Vromans, mr. metselaar. Uit hun huwelijk zijn tussen 1834 en 1854 in Pijnacker tien kinderen geboren.
advertentie In de advertentie uit 1849, waarin Joannes op het dorp Pijnacker een smids- en wagenmakers-affaire en aanhorige panden te huur of te koop aanbied, wordt voor nadere inlichtingen den Heer J. L. Perquin genoemd. Mogelijk staat hier een fout en wordt de drie jaar jongere broer, Johannes Adrianus Perquin, van Henrica bedoeld.


Het hieronder getoonde bidprentje is van de jongste dochter, Henrica Perquin.

bidprent Henrica Perquin


naar top van pagina - to top of page

© Uit deze homepage mogen geen gegevens worden overgenomen voor commerciŽle doeleinden.terug naar vorige pagina


>