terug naar start pagina - back to homepage

Genealogie van het geslacht PerquinJohannes Theodorus Perquin

Johannes Theodorus huwt op 16 mei 1851 met Jacoba de Hey. Op 1 september 1852 start hij in den Haag een handel in brandstoffen. In Leiden wordt later ook een vestiging geopend. Op 31 december 1893 is Johannes, na een kort ziekbed, in Den Haag overleden.

Het gezin van Johannes en Jacoba, met hun 14 kinderen. (foto omstreeks 1887)

foto gezin

Van links naar rechts: Als inzet: Cato(6) de, op 24 jarige leeftijd, overleden dochter
Zittend: Kees(7) - Moeder Perquin - Bernard(14) - Vader Perquin - Cornelia(3)
Staand: Anna(4) - Herman(12) - Willem(9) - Louise(13) - Jan(10) - Klaas(1) - Bertha(11) - Frans(5) - Dora(8) - Caroline(2)

Joanna Theodora, roepnaam Dora, huwt in 1892 Hermanus Bernardus de Mol, slager in de Wagenstraat in Den Haag. Dora overlijdt, negen jaar later, in 1907. Hermanus Bernardus de Mol hertrouwd in 1910 met Louise Clasina Maria, de negen jaar jongere zus van Dora.
Na het overlijden van Elisabeth Lamberdina, roepnaam Bertha, hertrouwd Adrianus van Leeuwen met Elisabeth Maria Henrica Backx.

Na het overlijden van hun vader in 1893 gaan zijn zonen met de handel in brandstoffen door. Zij richten Onder de naam "J.Th.Perquin en zonen" een vennootschap op.
De opgemaakte akte van oprichting wordt op 16 januari 1895 door de zonen getekend.
Na beëindiging van de overeenkomst gaat Hermanus Johannus Perquin in den Haag verder met de handel in brandstoffen onder de naam van de vennootschap.
De vestiging in Leiden wordt overgenomen door Johannes Leonardus Christianus Perquin. Ook daar blijft de brandstoffenhandel onder de naam "J.Th.Perquin en zonen" doorgaan.
Johannes Cornelis Perquin start in Amsterdam zijn eigen handel in brandstoffen, maar is minder succesvol. Gerardus Franciscus Perquin begint in Haarlem onder zijn roepnaam "Frans Perquin" in brandstoffen te handelen.

advertentieadvertentie in 1952


naar top van pagina - to top of page

© Uit deze homepage mogen geen gegevens worden overgenomen voor commerciŽle doeleinden.terug naar vorige pagina


>