terug naar start pagina - back to homepage

Genealogie van het geslacht PerquinAntonius Marinus Perquin

Antonius Marinus in 1843 te Drunen geboren is winkelier in Tilburg. Daar huwt hij op 8 mei 1871 met Catharina Maria Smulders, een dochter van Peter Dionisius Smulders en Anna Catharina Meulders. Uit het huwelijk zijn tenminste zes kinderen geboren.
Het eerste kind, Anna Maria Petronella, is op zaterdag 13 april 1872 in Tilburg geboren. Bij de geboorte aangifte zijn mede aanwezig de 74 jarige winkelier Adriaan Janssen en de apotheker Govert Boes. Anna is in de orde van zusters van Jezus Maria en Jozef getreden. In mei 1947 blijkt zij gevestigd te zijn in Drunen.
Het tweede kind, Jacobus Joannes, is op donderdag 24 april 1873 in Tilburg geboren. Mede aanwezig bij de aangifte was de 50 jarige Bernardus Smulders, van beroep koperslager.
Het derde kind, Joanna Henrica Josepha, is op dinsdag 7 april 1874 in Tilburg geboren. Bij de aangifte is mede aanwezig de 31 jarige Eduardus Johannes Gieliam, winkelier. Joanna heeft maar kort geleefd, zij is ongeveer 6 maanden oud op 27 oktober 1874 overleden.
Omstreeks 1875 verhuist het gezin naar Middelburg. Op 4 oktober 1875 wordt daar om zeven uur in de morgen in wijk A nummer 94, het vierde kind, Dionisius Josephus Perquin, geboren. Moeder, Catharina Maria Smulders, is zonder beroep. De 32 jarige vader Antonius Marinus Perquin doet aangifte. Getuigen daarbij zijn de 49 jarige Johan Christiaan Morrel, horlogemaker, en de 34 jarige Johannes Matzinger, zonder beroep. Beiden wonen in Middelburg. Na 3 maanden, op 3 januari 1876, is ook dit kind overleden. De aangifte daarvan wordt om half zes s'avonds gedaan door de lijkdienaren Pieter Giliam Perelaar, oud 63 jaar en de 61 jarige Cornelis Marinus van de Kop. Beiden zijn bekenden van de overledene.
Het vijfde kind, Gerardus Henricus Perquin, is om half elf op 8 januari 1877 in Middelburg geboren. Moeder, Catharina Maria Smulders, is zonder beroep. De 33 jarige winkelier Antonius Marinus Perquin doet aangifte. Getuigen zijn de 52 jarige Peter Limbach, van beroep banketbakker en de 23 jarige Johannes Theeves, zonder beroep. Beiden wonen in Middelburg. In 1877 staat A. M. Perquin in het adresboek van Middelburg vermeld als handelaar in naaimachines en handelsagent en woont in Lange Singelstraat 203.
Na 1877 is het gezin waarschijnlijk weer naar Utrecht verhuisd.
Op 27 oktober 1878 wordt daar het zesde kind, Augusta Joanna Perquin, geboren. Op zaterdag 24 januari 1925 vertrekt Augusta naar Tilburg en woont daar op het Hage Regentesseplein 24. In mei 1947 blijkt zij weer in Den Haag te wonen.
Antonius is voor de tweede keer gehuwd met met Maria Jozefina Motten, in 1854 geboren te Brussel. Van dit huwelijk zijn geen gegevens bekend.


naar top van pagina - to top of page

© Uit deze homepage mogen geen gegevens worden overgenomen voor commerciŽle doeleinden.terug naar vorige pagina


>