terug naar start pagina - back to homepage

Genealogie van het geslacht PerquinJohannes Leonardus Christianus Perquin

Johannes Leonardus Christianus, geboren in Voorburg in 1869, huwt in 1893 in den Haag met Johanna Maria Knijnenburg, aldaar in 1869 geboren.
Johannes neemt de leiding van de brandstoffen handel onder de naam Firma J. Th. Perquin & Zn. in Leiden over van zijn vader. In het pand woonhuis Breestraat 45 te Leiden wordt ook het kantoor van de firma gevestigd.
In de Gevelwedstrijd van 1911-1912 krijgt het ontwerp van zijn achterneef, architect J.P. Perquin, een eervolle vermelding van het gemeentebestuur van Leiden.

Uit het huwelijk van Johannes en Johanna zijn tussen 1894 en 1914 tien kinderen geboren, zeven jongens en drie meisjes. De oudste dochter en tweede kind, de tweede zoon en derde kind en de, in 1914 geboren jongste zoon, hebben maar kort geleefd.
Cornelia Maria, de tweede dochter geboren in 1902, huwt in 1923 met Hyacinthus van der Werf, banketbakker, geboren in Noordwijk. Het paar vestigt zich in Noordwijk en woont bij de winkel en banketbakkerij in de Voorstraat.
Na een kortstondig ziekbed is Johanna Maria, vrouw van Johannes, in 1942 overleden.
Wilhelmina Frederica, de jongste dochter geboren in 1911, is tot aan de dood van haar vader in de ouderlijke woning te Leiden blijven wonen. In 1947, kort na het overlijden van haar vader, huwt zij in Den Haag met Doekiam Tjiam, geboren in Kebumen in Nederlands IndiŽ. In Leiden heeft Tjiam rechten gestudeerd. Ze vertrekken naar IndonesiŽ waar Tjiam zich als advokaat vestigt.

familie foto

bidprent

Na het overlijden van Johannes in 1946 neemt zijn zoon Hermanus Theodorus de leiding van de brandstoffenhandel over en verhuist met zijn gezin naar het woonhuis/kantoor op de Breestaat.

advertentie


naar top van pagina - to top of page

© Uit deze homepage mogen geen gegevens worden overgenomen voor commerciŽle doeleinden.terug naar vorige pagina


>