terug naar start pagina - back to homepage

Genealogie van het geslacht PerquinAdrianus Perquin

Adrianus huwt op 29 jarige leeftijd op 16 september 1863 met de 23 jarige Alida Helena van Moorsel, dochter van Cornelis van Moorsel en Maria van der Meer.
Uit het huwelijk worden zes dochters en drie zonen geboren. Een levensbeschrijving van Nicolaas, het derde kind en de oudste zoon in het gezin, is hieronder gegeven.

Helena Johanna Theresia Perquin, het zesde kind uit het gezin, huwt Petrus Lambertus Wilhelmus Reijnders, de zoon van een koffie- en tabakshandelaar. Het Paar vestigt zich in Eindhoven. In 1927 maakt Peter een film over zijn huwelijk met Helena en stort zich daarna op de het filmen en de fotografie. Hij sluit zich aan bij de Nederlandse Smalfilmliga en neemt het initiatief voor het maken van een serie reportages over de stad Eindhoven. In 1935 maakt hij, voor zover bekend, de eerste in Nederlandse videoclip "Happy and Contented". Hij wordt gevraagt voor het maken van een film over de wederopbouw van Eindhoven na de tweede wereld oorlog. In 1954 is deze film voltooid en wordt uitgebracht onder de titel "In Brabant groeit een Stad".
Bij Philips heeft hij diverse handige uitvindingen gedaan.
Samen met de toenmalige burgemeester van Loon op Zand/Kaatsheuvel, Rein van der Heijden, en romantiserend illustrator, Anton Pieck, was Peter een van de grondleggers van de Efteling. Op 31 mei 1952 werd het sprokjesbos officieel geopend met tien sprookjes. Voor laatste bijdrage aan het park, de Indische waterlelies, heeft Peter persoonlijk aan koningin Fabiola gevraagd haar sprookje te mogen gebruiken. Peter is in 1972 voor het laatst in de Efteling geweest bij de uitreiking van de hoogste onderscheiding op toeristisch gebied, "de Pomme d'Or". Vlak voor het nieuwe jaar is hij in 1974 overleden

Foto Peter Reinders met zijn vrouw Lène Perquin.


naar top van pagina - to top of page

© Uit deze homepage mogen geen gegevens worden overgenomen voor commerciële doeleinden.terug naar vorige pagina


>