terug naar start pagina - back to homepage

Genealogie van het geslacht PerquinBernard Louis Marie Constant Perquin

foto

Bernard Louis Marie Constant vertrekt op 15 mei 1920 met zijn vrouw Jacoba Elisabeth Wilhelmina Happť en drie kinderen met het schip Jan Pieterszoon Coen naar Nederlands IndiŽ.
Zes jaar later komem ze met verlof terug naar Nederland en vertrekken vanuit Batavia met het schip de Jan Pieterszoon Coen naar Amsterdam, waar ze op 5 oktober 1926 aankomen.
Op 26 april 1927 gaan ze, na een winters verblijf in Nederland, weer terug naar Nederlands IndiŽ, nu met het schip de Prins der Nederlanden.
Eind 1933 komen ze voor een tweede keer met verlof. Vanuit Batavia vertrekken ze met het schip Baloeran naar Rotterdam. Op 12 januari 1934 komen ze daar aan.
Ongeveer zes maanden later gaan ze op 15 augustus 1934 weer terug. Vanuit Amsterdam vertrekken ze met het schip Christiaan Huygens naar Batavia.In 1940 wordt Nederland bezet door het duitse leger, een volgende verlof periode is niet meer mogelijk. Ook Nederlands IndiŽ raakt in 1942 betrokken bij de oorlog en wordt bezet door het Japanse leger. De Nederlanders worden in kampen ondergebracht. Nog voor de Japanse capitulatie op 15 augustus 1945 is Bernard's vrouw in het vrouwenkamp op Java overleden. Na zijn terugkeer in Nederland huwt Bernard op 22 juni 1946 in den Haag opnieuw met Philippa Cornelia van Loenen. Uit dit tweede huwelijk is in mei 1948 een zoon geboren. Bernard was toen 57 jaar en zijn tweede vrouw bijna 39 jaar. Op 74 jarige leeftijd is Bernard in den Haag overleden.


naar top van pagina - to top of page

© Uit deze homepage mogen geen gegevens worden overgenomen voor commerciŽle doeleinden.terug naar vorige pagina


>